Ghairu Munsarif

Home Forum Bahasa Arab Ghairu Munsarif

This topic contains 0 replies, has 1 voice, and was last updated by Zaharudin Nawi Zaharudin Nawi 3 years, 4 months ago.

Viewing 1 post (of 1 total)
  • Author
    Posts
  • #3270
    Zaharudin Nawi
    Zaharudin Nawi
    Keymaster

    Komen

    Seronok sangat lesson ni! Saya tak pernah belajar detail tentang faktor menyebabkan sesuatu word masuk under 2nd declension jadi lepas tengok lecture ustaz ni, asyik wow, ohhh, waahh.. jazakallahu khair pd bro Amrie kerana mengutarakan soalan tentang topik ni.
    IWANI KHALID

    Jawapan

      Syarahan itu tidak terperinci. Hanya sekadar muqadimah. Perinciannya ada dalam nota Tatabahasa. Kemungkinan nota yang ada pada anti belum sempurna ustaz masukan. Tetapi yg terbaru sudahpun siap. Dalam nota yang satu lagi ia lebih detail. Nota ini sedang ditaip oleh brother Zulkifli Basooir drp manuskrip asal ustaz yg ditulis semasa belajar di India dahulu.
      Komen

    Syukran ustaz & akhi hamizi, saya dah dapat download soalan untuk bab ni! Jazakallahu khairan ustaz. Walaupun ustaz ckp ini baru muqadimah, kami yg baru mendengarnya dah rasa macam waaaahh… Sekarang ni saya sedang belajar Nota Ustaz secara bab-ke-bab dan secara rawak dari video, nota & latihan BA di laman web Basooir. Seronok sgt dpt belajar di Basooir… syukur alhamdulillah, all praises and thanks to Allah krn memberi peluang pd saya berada di sini.

      IWANI KHALID
Viewing 1 post (of 1 total)

You must be logged in to reply to this topic.

  • February 2, 2014
  • Zaharudin Nawi